Wie traint de hond

Moet je je hond verzekeren in 2019?

Geplaatst op

Je beste kameraad, een trouwe vriend, dat is jouw hond. Jouw hond wordt ook wel eens ziek en heeft daarom de juiste medische zorg nodig. De medische kosten oplopen en je wilt niet voor onaangename verrassing komen te staan. Is het nodig om je hond te verzekeren? In dit artikel lees je over enkele voor- en nadelen van een hondenverzekering.

Waarom een hondenverzekering

Met een hondenverzekering ben je goed voorbereidt op onvoorziene gebeurtenissen zoals een ziektegeval van je hond, een ongeluk van je hond of zelfs het overlijden van je hond. Je staat financieel sterker met een hondenverzekering. Daarnaast heb je je hond lief en wil je je hond de beste medische zorg bieden. Naarmate je hond groter wordt, neemt het risico ook toe. Echter is er bij een hondenverzekering ook een deel dat voor eigen risico is. Bij de declaratie betaal je een deel van de medische kosten dus zelf net zoals dat het geval is bij ziektekostenverzekering van mensen.

Wat is goed aan een hondenverzekering

Een hondenverzekering is geen wettelijke verplichting. Het hangt helemaal van je eigen mening af of je je hond wilt verzekeren. Enkele voordelen die je hebt aan een hondenverzekering zijn:

Je hond is blootgesteld aan risico’s als je geen hondenverzekering sluit. De medische kosten voor een consult bij de dierenarts zijn al hoog, laat staan de behandeling, Als je geen hondenverzekering hebt, kun je bij ernstige ziekten of ongevallen al een bedrag tussen €800 en €1.000,- kwijt zijn. Een hondenverzekering integendeel dekt medische kosten jaarlijks tussen de €2.000 en €5.000. Je komt dus voordeliger uit met een hondenverzekering.

Je kunt kiezen voor een hondenverzekering op maat. Als je een bepaalde rashond hebt, die gevoeliger is en vaak ziek wordt, dan kun je hondenverzekering op maat aansluiten. Of heb je een oudere hond die ook vaak ziek wordt, dan kun je ook de verzekering laten aanpassen.

Er is geen wachttijd bij een hondenverzekering. De verzekering gaat direct in nadat je die hebt afgesloten.

Een hondenverzekering heeft niet zoveel nadelen. De nadelen kunnen zijn:

Je bent maandelijks een vast bedrag aan premie kwijt, ook al wordt je hond niet ziek. Als je de torenhoge medische kosten van je hond zelf kan dragen, dan is de hondenverzekering niet nodig.

Een hondenverzekering is niet verplicht bij wet en als je je hond niet wilt verzekeren dan hoeft dat simpelweg niet. Let wel dat oudere honden meer gezondheidsrisico’s hebben dan jongere honden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden