Elk paard heeft andere behoeften. Zo is het ook met honden. Houd rekening met zowel hun grootte als de hoeveelheid activiteiten die ze doen, wanneer je beslist hoeveel ze moeten eten.

Denk aan de hoeveelheid hooi of bewegingsruimte die je paard krijgt. Denk aan hoeveel een hond rondrent en in welke mate hij actief is. Paarden die het grootste deel van de dag op goede weide grazen, hebben niet veel hooi nodig, als ze al hooi nodig hebben. Paarden die niet veel weidegang krijgen of niet op goede weide staan, hebben meer hooi nodig. Honden die niet heel graag hard rennen zullen ook minder energie vragen. Dat hangt van zowel het ras als de leeftijd. 

Seizoensafhankelijke je paard voeren

In de winter of bij droogte moet het grazen op de weide worden aangevuld met hooi. Als het gras dik en weelderig is, kun je het ruwvoer voor paarden verminderen of helemaal afschaffen, afhankelijk van de beschikbare weide.

Met graan is minder altijd meer, dus begin met een minimale hoeveelheid en pas aan indien nodig. Je zult de juiste balans vinden tussen weide, hooi en graan voor de behoeften van je paard. Als de hoeveelheid werk die je paard doet verandert, pas dan ook de hoeveelheid voer aan. Wanneer een hond veel buiten rondloopt in de lente en zomer, dat je ook dagen lekker naar het bos kan. Dan is het goed om het dier wat meer voedsel te geven. 

Laat dierenvoeding testen

Het is mogelijk om je dierenvoeding te laten testen zodat je zeker weet dat de dieren gezond eten krijgen. Het is zelfs mogelijk om ruwe grondstoffen voor dierenvoedsel te laten checken. Dit is ook erg fijn als je bijvoorbeeld een kennel of een manege hebt. Je bent verantwoordelijk voor de dieren van anderen en dan is het erg belangrijk dat je precies weet wat je aan het doen bent. Er zijn bedrijven die jou kunnen helpen om je paardenvoer te testen en hetzelfde geldt voor het voer voor de honden. Er wordt dan gekeken of er ook schadelijke stoffen in het voedsel zitten. Dit kan ook in het buitenland getest worden. Dan hoef je niet eerst een partij naar Nederland te laten komen. 

Pin It on Pinterest